10 Oct 2018

Josefin Lindstrand has joined Hammarskiöld and strengthens the firm’s Banking and Finance team (article in Swedish)

Hammarskiöld har ett av marknadens absolut bästa erbjudanden inom kvalificerad rådgivning på det finansregulatoriska området. Advokatbyrån understryker nu detta genom rekryteringen av Josefin Lindstrand, en av Sveriges mest namnkunniga experter inom regelefterlevnad för banker och finansiella företag.

Byrån har redan sedan tidigare ett av de mest erfarna teamen på området, med ett stort antal framgångsrikt genomförda uppdrag för banker, konsumentkreditinstitut, värdepappersbolag, fondbolag, betaltjänst- och e-penninginstitut, såväl avseende etablerade institutioner som nyetablerade och växande fintechföretag.

”Med Josefin Lindstrand som specialist breddar och fördjupar byrån sin erfarenhet, kunskap samt kapacitet att arbeta med regulatorisk rådgivning för byråns klienter på såväl praktisk som strategisk nivå”, säger Sandra Kaznova, Managing  Partner vid Hammarskiöld.

Josefin Lindstrand, som närmast kommer från egen verksamhet genom specialistbyrån Clearstone, har tidigare haft kvalificerade roller vid Citi och Swedbank. Vid Citi var hon bland annat chefsjurist för bankens verksamheter i Sverige, Norge och Finland och var del av bankens nordiska ledningsgrupp och advisory board. Hon är styrelseledamot i Sörmlands Sparbank och det i BNP Paribas ingående Sevenday Finans.

Klicka här för att läsa hela artikeln.